Aktuellt

Välkommen till Högaholmsskolan!

Högaholmsskolan är en kommunal grundskola i Malmö stad. Besök gärna vår officiella webbsida på malmo.se        
SCHEMA     SKOLA 24      SKOLMAT        

Senaste Nytt

 

 

 • Information till vårdnadshavare med anledning av coronaviruset
  Inlagd 27 mars 2020 06:34 av HHGR Admin
 • Information kring coronavirus På Malmö stads webbplats har det byggts upp en sida om hur vi agerar med anledning av oro för coronavirus. På sidorna besvaras frågor av typen:Hur agerar de skolor som är drabbade? Varför stänger ni inte ner skolor?https://malmo.se/corona
  Inlagd 20 mars 2020 01:52 av HHGR Admin
 • FSK C Under senaste veckorna har vi fokuserat på tal, taluppfattning, fem och tiokompisarna. Vi har jobbat laborativt med olika material bland annat kastanjer, stenar, pinnar och pennor.För att göra det ännu roligare har vi använt oss av en sort räknepinne - piprensare och pärlor där barnen fick testa att dela talen 5 och 10 på alla möjliga sätt.
  Inlagd 25 nov. 2019 03:03 av HHGR Admin
 • Julkalender i FSK A Denna julkalender med 24 aktivitetsförslag har arbetats fram av Eleverna i FSK A. Varje dag fram till jul skickar tomten brev till barnen. Ibland behöver han hjälp med olika uppgifter och ibland bjuder han på lekar eller sagor eller pyssel.En stund varje dag i 24 dagar får vi tillsammans med barnen göra olika inspirerande aktiviteter som stimulerar kreativitet, nyfikenhet, inlevelseförmåga, motorik, samt övningar där avslappning och drömmar också får ta plats.
  Inlagd 25 nov. 2019 02:22 av HHGR Admin
 • Nationella läsdagen Tillsammans skapar vi framtidens läsare! Varje höst firas Barnboksveckan i november då även den nationella läsdagen firas. Eleverna i FSK A tillsammans med pedagogerna har uppmärksammat nationella läsdagen! Vi ville betona bokens betydelse för barns möjlighet att utveckla fantasi och språkförmåga vilket är nödvändiga färdigheter för att kunna hävda sina åsikter och rättigheter. Eleverna fick muntligt redovisa sina bok reflektioner för varandra.
  Inlagd 25 nov. 2019 02:18 av HHGR Admin
Visar inlägg 1 - 5 av 72. Visa mer »Information till vårdnadshavare med anledning av coronaviruset

skickad 27 mars 2020 06:34 av HHGR Admin

Information till vårdnadshavare med anledning av coronaviruset


Information kring coronavirus

skickad 20 mars 2020 01:52 av HHGR Admin

På Malmö stads webbplats har det byggts upp en sida om hur vi agerar med anledning av oro för coronavirus. På sidorna besvaras frågor av typen:

Hur agerar de skolor som är drabbade? Varför stänger ni inte ner skolor?
FSK C

skickad 25 nov. 2019 03:03 av HHGR Admin


Under senaste veckorna har vi fokuserat på tal, taluppfattning, fem och tiokompisarna. Vi har jobbat laborativt med olika material bland annat kastanjer, stenar, pinnar och pennor.För att göra det ännu roligare har vi använt oss av en sort räknepinne - piprensare och pärlor där barnen fick testa att dela talen 5 och 10 på alla möjliga sätt.


Julkalender i FSK A

skickad 25 nov. 2019 02:22 av HHGR Admin

Denna julkalender med 24 aktivitetsförslag har arbetats fram av Eleverna i FSK A. Varje dag fram till jul skickar tomten brev till barnen. Ibland behöver han hjälp med olika uppgifter och ibland bjuder han på lekar eller sagor eller pyssel.
En stund varje dag i 24 dagar får vi tillsammans med barnen göra olika inspirerande aktiviteter som stimulerar kreativitet, nyfikenhet, inlevelseförmåga, motorik, samt övningar där avslappning och drömmar också får ta plats.

Nationella läsdagen

skickad 25 nov. 2019 02:18 av HHGR Admin

Tillsammans skapar vi framtidens läsare! Varje höst firas Barnboksveckan i november då även den nationella läsdagen firas. Eleverna i FSK A tillsammans med pedagogerna har uppmärksammat nationella läsdagen! Vi ville betona bokens betydelse för barns möjlighet att utveckla fantasi och språkförmåga vilket är nödvändiga färdigheter för att kunna hävda sina åsikter och rättigheter. Eleverna fick muntligt redovisa sina bok reflektioner för varandra.Årskurs 3

skickad 25 nov. 2019 02:15 av HHGR Admin

Våra 3: or har på elevens val varit på studiebesök på stadsbiblioteket. Det blev även tid över för lite lek och rörelse på sagolekplatsen.
Med vänlig hälsning, pedagogerna i åk 3
Namnlöst inlägg

skickad 25 nov. 2019 01:14 av HHGR Admin

Det finns oändligt många möjligheter att använda IKT på fritids! Som ett verktyg för att lära sig samspel, träna matte, svenska, utveckla kreativitet, informationssökning, källkritik, filmskapande och bildskapande. Detta är delar som vi arbetar med IKT på fritids.


Nygård 2-3

skickad 25 nov. 2019 01:09 av HHGR Admin

På NYGÅRD 2-3 har vi gjort upp ett årshjul.
Den ska:
- fungera som arbetsmodell där avdelningens aktiviteter tydligt visar en koppling till LGR11 och styrdokument.
- säkerställa att vi arbetar mot nationella mål under läsåret.

Rosa färg är aktiviteter/saker vi har på NYGÅRD 2-3. 
Kom gärna och prata med oss om du vill veta mer.


FSK A

skickad 25 nov. 2019 01:05 av HHGR Admin

I FSK A arbetar vi varje vecka med rim och ramsor, sagor, berättande och musik men även mycket digitalt då det har bidragit till mycket intresse och engagemang.

Ibland kopplar vi in Ipaden o projektorn och använder oss av appar som: lyssna och läs för att träna på hur bokstäver låter och skrivs. Det fångar barnens intresse och vi har märkt stor skillnad på intresse och nyfikenhet när vi gör på detta sätt.

Några av barnen har kommit långt i sin läs och skrivutveckling så vi kände att det var bra att erbjuda språklekar som utmanar barnen mer.

                                                                                    

2A bokprojekt

skickad 25 nov. 2019 00:59 av HHGR Admin

Med pompa och ståt firar elever och vuxna i 2A att vi nu är ”klara” med ett fyra veckors långt bokprojekt!
Vi har skrivit bokrecensioner i samarbete med Lindängenbiblioteket där vi nu har ställt ut våra verk med glädje!
Som tack för fint arbete fick varje elev vars en spännande bok kring spöken/skräcktemat.

Mvh
Dana, Ola och Almir


1-10 of 72