Barnkonventionen

skickad 14 sep. 2015 04:39 av Anne Davidsson

Rädda Barnen i Malmö ska tillsammans med serietecknare från Kvarnby folkhögskola tillverka en serietidning om Barnkonventionen.  Serietidningen ska användas för att informera barn, deras familjer och andra vuxna i deras närhet om barnens rättigheter. För att lyckas teckna en serie som tilltalar barn fungerar våra elever i klass 2a och 2b som ett bollplank och bidrar till projektet med sina tankar och idéer om Barnkonventionen och om serierna.

Idag kom serietecknarna till Högaholmsskolan för att träffa våra elever, diskutera barnkonventionen och teckna så klart! Vi är mycket stolta över våra elever som kastade sig in i uppgiften med liv och lust och på bästa sätt svarade på de frågor och funderingar som serietecknarna kom med. Tiden gick alldeles för fort och vi ser fram emot fortsättningen av projektet!