FSKB lekparken

skickad 21 okt. 2019 05:05 av HHGR Admin
Idag i FSKB har vi kört kartläggninguppgiften som heter Lekparken . Tidigare hade vi jobbat med andra material som hade med rumsuppfattning att göra.  Med klarläggningsmaterialet har eleverna fått jobba i par med en A3 bild på en lekpark och några andra bilder tagna från olika håll i lekplatsen. Vi har diskuterat vilket håll bilden är tagen, vad de kan se i bilden, räknat personer, gungor, sittplatser, träd och pratat om vilken årstid det är på bilden.
Därefter har de fått En bild i taget från de olika bilder från lekparken. En flicka som kommer till lekparken ska hitta pojken som sitter i sandlådan. Vart ska hon stå i lekparken om hon ser just den här bilden? Eleverna har diskuterat i grupp och kommit fram till var flicka står i lekplatsen. Det var mycket spännande diskussioner med eleverna och att få höra hur de tänker samt ser hur de har hunnit i sitt logistiktänkande och språkutveckling.